Inntrykk fra Kroatia

Utsikt mot den gamle kirka i Rovanji
Stemning i Rovanji.

Kroatia er en av Europas nyeste selvstendige stater. I forbindelse med oppløsningen av det gamle Jugoslavia, meldte Kroatia seg ut av føderasjonen i 1990. Deler av landet kom imidlertid ikke med før etter flere år, den siste var Øst-Slavonia som lå under FN helt fram til 1998. Krigen i Jugoslavia på 90-tallet rammet Kroatia stygt, og det forsvant i denne perioden ca 400 000 serbere fra landet.

Etter andre verdenskrig var det feltmarskalk TITO som regjerte helt fra til ca 1980, og han må ha vært en mester i å få ulike folkeslag til å leve sammen. Han var gammel kommunist, men frigjorde seg fra Sovjet tidlig etter krigen, og hadde nær kontakt med både vesten og land i den tredje verden.

I 1956 ble "Organisasjonen av uavhengige stater" startet, og der var Tito, Nehru fra India og Egypts president Nasser sentrale.

I dag er turisme en sentral leveveg for Kroatia, landet er lite, men har mye vakker natur, godt vær og ligger relativt nært oss nordboere.

Med vennlig hilsen
Jan Svendsen
Fiskere på veg mot land
Restauranten ligger på en klippe i Adriaterhavet
Seiling
Gode muligheter for seiling, også med små båter
Kveld i Rovinj
Kunsten er viktig i Kroatia.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.11 | 18:16

Din psykopat. Jeg skal knuse deg.

...
03.02 | 23:59

Feil årstall under bildetekst 1830 skal være 1838

...
08.01 | 12:13

Flott og spennende! Berit M.

...
07.01 | 21:26

Jeg nå i gang med nettsiden min, dette etter en lanp pause som skyldes at jeg hatt mange andre oppgver.Jeg utvider siden med ett ny tema nemlig SEX.......

...
Du liker denne siden