Det finnes mange sjeldenheter i moderne filateli

Enringsstempel "Sjonhagen"

Ett av få kjente avtrykk av stemplet fra Sjonhagen.

Sjonhagen er ei lita bygd i den korte fjorden "Sjona". Nå er dette en del av Rana kommune, men tidligere har bygda tilhørt Nesna postalt sett.

I filatelistisk sammenheng er bygda lite kjent. Stedet hadde postekspedisjon en treårsperiode rundt 1960. Postmengden kan ikke ha vært stor, og poststedet var utstyrt med enringsstempel av typen 122.

Stemplet er sjeldent, kun 3 registreringer kjent.

Absolutt samlerverdig.

 

Hva er nå dette? Et helt vanlig offentlig sak brev med korrekt porto i tiden 1962 - 1964 sendt fra Bodø til Mo i Rana. Men se på stemplet. Et "T" stempel brukes til avstempling når et brev belegges med straffeporto. Det er ingenting som tyder på at straffeporto er aktuelt her. T-stemplet er altså benyttet som normal annulering...kan det være postet ved et mindre postkontor som har rotet bort det ordinære stemplet? Samlerverdig i høyeste grad.
Fikk dette objektet i sommer, men jeg har lite opplysninger om båten. M/B TRULS. Noen som kjenner denne?

Frimerket 150 år.

Brev sendt fra Selfors til Mexico korrekt frankert med tidsriktig bruk av NK nr 1091

Noen ganger kan man lure på hva som gjør en raritet til en raritet.

I forbindelse med at frimerket feiret 150-årsjubileum i 1990 ble det i Norge gitt ut et miniark med 2 ulike merker og begge hadde frankeringsverdi på 5 kroner.

Det som gjør dette til noe uvanlig er at det at dersom man skulle bruke ett av de to frimerkene til å frankere et brev korrekt innenfor det tidsrommet dette var porto til oversjøiske land, måtte man kjøpe hele arket og derfor betale for 2 brev. Det var ikke mulig å få kjøpt et halvark.

Jeg har nesten ikke vært borti korrekt frankerte brev med denne portosats der att av disse merkene er brukt som singelfrankatur.

Rik stempelflora på baksiden av brevet til Mexico.
Mottaksstemplet i Japan er slått på baksiden.
Korrekt frankert brev til Japan der NK 1092 er benyttet. Brevet er returnert til Norge ettersom adressen er utilstrekkelig.

"SKYT DER"....teknologiske endringer i samfunnet

Utsnitt som viser den forklaringen som er nødvendig.

I forbindelse med at teknologien endrer seg i samfunnet slipper heller ikke Posren fri. Strekkoder blir innført, men for at dette skal gå greit er det nødvendig med veiledning. Et rek brev til Lichtenstein er det ekseplet jeg vil trekke fram nå. For å registrere sannsynligvis ankomst har brevets forside en kommentar "skyt der" og ei pil som gir nærmere retning av hvilken strekk-kode som skal skytes.

Her er brevet som utsnittet over er tatt fra. Det dreier seg om et rek-brev til Lichtenstein. Brevet er sndte i retur til Norge.
Semskfjell; Dette brevhuset i Saltdal kommune var i drift i tiden 1/10 1951 - 15/9 1955 og beliggenheten var på Saltfjellet. Brevhuset benyttet et 2 - ringsstempel uten bjelker med åpen stjerne og arabiske tall. Jeg kjenner ikke til tidligere registreringer av dette stemplet.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.11 | 18:16

Din psykopat. Jeg skal knuse deg.

...
03.02 | 23:59

Feil årstall under bildetekst 1830 skal være 1838

...
08.01 | 12:13

Flott og spennende! Berit M.

...
07.01 | 21:26

Jeg nå i gang med nettsiden min, dette etter en lanp pause som skyldes at jeg hatt mange andre oppgver.Jeg utvider siden med ett ny tema nemlig SEX.......

...
Du liker denne siden