Posthistorie fra Færøyene.

Stjernestempler.

Vestmanna var et av stedene på Færøyene som fikk tildelt stjernestempel.

Det kan være ulike årsaker til at man velger er spesielt samlerområde. Hvorfor Færøyene? Denne ubetydelige øygruppen i norskehavet mellom Norge og England....  For meg er forklaringen enkel.  Som aktiv ungdomssamler på 70-tallet var ønsket om å ha noe "komplett" sterkt. Det samme var etterhvert ønsket om å kunne stille ut blant de store gutta. Øygruppen gav ut sine første frimerker i 1975 og jeg var med fra starten. Abonnement sørget for postfriske merker og postfriske fireblokker.  Det ble likevel fort klart at øygruppen hadde en interessant posthistorie, og her var det ikke snakk om kompletthet, men mer å kunne bruke fantasien for å skape egne samlinger. Nok en gang vajeg bitt av posthistoriebasillen.

Brevforside frankert med blant annet halvering av 4 øresmerket med bølgelinjer i tillegg til 3 øre og 5 øre. Porto 10 øre er korrekt til Danmanr i 1919. Dette brevet kan man få en mistanke om er sendt av en filatelist.

Kollefjord - brev og merker.

Stjernestempel fra Kollefjord.

Mine objekter fra Kollefjord omfatter også et brevkort som er sendt fra Norge, og mottaksstemplet i Kollefjord.

Stjernestempel EIDI.

Eidi brevsamlingssted benyttet ett av de vanligste tjernestemplene på Færøyene. Stemplet er ofte klart og av god kvalitet.

Kvittering for avisen "dimmalætting). Dette utgjorde for en måned i 1922 kroner 2,00. Kvitteringen av stemplet med EIDI sitt stjernestempel.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.11 | 18:16

Din psykopat. Jeg skal knuse deg.

...
03.02 | 23:59

Feil årstall under bildetekst 1830 skal være 1838

...
08.01 | 12:13

Flott og spennende! Berit M.

...
07.01 | 21:26

Jeg nå i gang med nettsiden min, dette etter en lanp pause som skyldes at jeg hatt mange andre oppgver.Jeg utvider siden med ett ny tema nemlig SEX.......

...
Du liker denne siden