4-rings med sidestempel fra amb post ekspedisjon

Sidestempel fra lokalrute i Salten.

4-rings nummerstempel 353 med sidestempel fra Saltens postekspedisjon. Fint objekt til samlingen. 353 ble benyttet i Skjellesvik i Tysfjord.

Når man leter i samlingen for å få system på sakene hender det at man får ideer som er uventede. Jeg har samlet 4-rings kassasjonsstempler i årevis, men aldri kommet dit at jeg fikk startet å montere.....klarte ikke å avgrense til annet enn at stemplene skulle være nordnorske. Jeg ble opptatt av sidestemplene da jeg skulle få system på lokalbåtobjektene jeg har. Løsningen ble å kombinere 4-ringsstemplene fra Nord-norge med sidestempler fra ambulerende postekspedisjoner, og tittelen på samlingen ble "Nord-norske 4-rings nummerstempler der sidestemplet er fra en ambulerende postekspedisjon". Litt snevert kanskje, men absolutt mulig å få et 1-rammes eksponat.

Følgebrev til postpakke sendt fra Vågaholmen til Tjongsfjorden. Vågaholmen brevhus hadde 4-rings kassasjonsstempel nr 82, og følgebrevet er sidestemplet fra Saltens postekspedisjon.
Kort sendt til Valosen utenfor Bodø fra Kilbotn i Bodin. Kilbotn hadde 4-rings nummerstempel med nummer 723.Sidestemplingen er gjort ved Saltens postekspedisjon som er ambulerende postekspedisjon.
Dette er et objekt fra Troms fylke, nemlig fra Vannøya utenfor Tromsø. Stedet Hamre på Vannøya (Vannahamre) hadde 4-rings kassasjonsstempel med nummer 243. I all hovedsak er de ambulerende postekspedisjonene i Troms utstyrt med stempler med teksten Senja - Tromsø. Her med litra A.
Dette er nok et glimrende posthistorisk objekt. Det er et følgebrev for innenriks pakke sendt fra Skarstad i Lødingen til Tjongsfjorden på Helgelandskysten. Brevhuset på Skarstad benyttet 4-rings kassasjonsstempel nr 138 i perioden april 1924 til april 1935. Dette objektet har håndskrevet påtegning "Skarstad 4/5 -30"i feltet for avgangsstedets datostempel. 4-ringsstempel 138 er brukt til å annulere frimerkene. Sidestemplingen er foretatt på lokalbåten som hadde datostempel for postekspedisjonen "Ofotfjord" og stemplet viser at pakken ble mottatt der den 4/5 1930. På baksiden finnes mottaksstempel fra Tjongsfjorden den 6/5 -30.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.11 | 18:16

Din psykopat. Jeg skal knuse deg.

...
03.02 | 23:59

Feil årstall under bildetekst 1830 skal være 1838

...
08.01 | 12:13

Flott og spennende! Berit M.

...
07.01 | 21:26

Jeg nå i gang med nettsiden min, dette etter en lanp pause som skyldes at jeg hatt mange andre oppgver.Jeg utvider siden med ett ny tema nemlig SEX.......

...
Du liker denne siden